Alla inlägg den 13 februari 2017

Av Rille - 13 februari 2017 13:53

Jag är tränare som sagt för två lag!

HJ går sådär, hoppas det blir bättring på det till nästa säsong, om ganska exakt 2 månader.


Det andra laget går det som tur är bättre för, P02/03, I helgen vann vi matchen med 3-1, och har nu 7 matcher i rad utan förlust! 
Denna match kommer vi till spel med 13 utespelare och 1 målvakt, lite sjukdomar på olika håll gör att vi sätter ihop en 3:e kedja som faktiskt blir väldigt bra. Dom kämpar och sliter och gör ett kanon jobb! Vi spelar, vill jag påstå, våran absolut bästa match på säsongen, försvarsmässigt! Vi tappar markering och fokus 1 gång på hela matchen och det är då dom gör sitt enda mål, annars står vi rätt i positioneringen, snackar ut våra lagkamrater, och allt bara blir rätt! Dubblingar i eget hörn görs på ett strålande sätt, och vi vinner boll väldigt många gånger. När vi vinner boll börjar vi rulla bollen till varandra på max 3 tillslag vilket får upp tempot i matchen. Vi kommer till många fina chanser i matchen och gör 3 mål, 1 mål av 3:e kedjan som är ett riktigt klapp-klapp spel, och 2 mål av 1:a kedjan, som ska stå för merparten av våra mål. 2:a kedjan hade match precis innan med ett av våra andra lag, vilket gjorde att dom var trötta men dom krigade på ändå. Dom gick +-0, vilket är stabilt ändå med en match i benen sen tidigare.


Dessa unga herrar ska till karlstad cup i april och jag tror det kan bli riktigt bra om vi är i form då och har ett bra tight försvarsspel som i helgen.


Vi tränar vidare och finslipar våra strategier! 

Av Rille - 13 februari 2017 13:26

Det här med en Positiv känsla som jag hade igår... den var som bort blåst efter 2.47 in i första perioden. Vi spelade bra i 2 minuter, sedan händer det som alltid händer. Oavsett om vi spelar 2-2-1, eller 2-1-2, så kommer motståndarna igenom hur enkelt som helst. Vi snackar inte ihop oss i laget, vi springer med en bit och sedan skiter vi i det och låter dom komma till farliga avslut. HELA TIDEN. Det känns som att jag ger upp nu. Denna säsongen har varit katastrof. Jag har börjat planeringen inför nästa säsong, då jag har något mer spelare att tillgå, och en assisterande tränare i min barndomskompis som kommer in. Det kommer bli riktigt kul! 


Förhoppningsvis kommer alla som spelar nu, att fortsätta nästa säsong, detta kommer jag börja forska i efter sista matchen i serien. 1 spelare vet jag inte kommer fortsätta pga. att han blir överårig och om han vill fortsätta spela innebandy får han gå till Värmdös B-lag, alternativt byta klubb tyvärr. Jag gillar hans spelstil så det kommer bli surt att bli av med honom! Sedan vet jag att en spelare kommer in, och han snackar om att han kan få med sig 4 spelare till ungefär. Jag säger bara JA TACK! OM det blir så att vi får in 5 nya spelare kommer det kännas väldigt positivt, och jag hoppas även att det kommer fler spelare, jag hoppas på att några av dom spelare som lämnade inför denna säsong, kommer tillbaka för att få mycket speltid och då kan man börja bygga inför framtiden.


Säsongsplaneringen är i full gång från min sida, och då speciellt med upplägg av försäsongen. Jag tänker mig fystester, fys, träningsmatcher och en försäsongscup. Vi får se hur spelarna ställer sig till detta. Som det har sett ut denna säsongen har vi haft 1 träning i veckan och det är på tok för lite, det märker vi också på matcherna, då i början av säsongen förlorade vi inte så stort, men nu i slutet av säsongen förlorar vi med 2 - siffrigt varje gång. Det betyder att vi tränar för lite, och spelarna har för dålig kondition för att orka 3x20 på 10 man, oftast är vi 9.


Till nästa säsong vill jag ha 17 spelare totalt, som MINST, helst skulle jag vilja ha 22 spelare, då det är 4 femmor och 2 målvakter, det skulle vara ultimat! Skulle även kunna tänka mig att ha 3 målvakter att tillgå, pga få upp motivationen och tävlingsinstinkten, och därav utvecklingen. Som det är nu, behöver ingen ta saker seriöst, för att man vet att man kommer få spela matcherna ändå. Jag vill ä'ven ha minst 2 träningar i veckan, varför vi inte har det den här säsongen är för att vi är runt 12 spelare i laget, och om vi har 2 träningar i veckan säger 6 att dom måste plugga på måndagen och dom andra 6 måste plugga på Onsdagen vilket gör att man har två träningar som inte ger någonting.


Som sagt. Vi skiter i den här säsongen och blickar framåt. Det kan bli hur bra som helst, eller så blir det fiasko även det kommande året. 



Ovido - Quiz & Flashcards