Av Rille - 18 november 2015 09:31

TjaTja Bloggen,

Vi hade allt i egna händer med två poäng till godo från Urshults IF, för att leda serien efter 11 omgångar. Men det gör vi inte pga dåligt jobb när vi är på planen, vi förlorar ganska klart med 3-0 så att vi skjuter oss själva igen. Jag förstår inte varför vi inte kan göra allt bra från början.

Urshults går om oss i tabellen igen och leder med 1 poäng nu när halva säsongen har spelats. Vi måste börja vinna dom viktiga matcherna också för att kunna vinna denna serie som vi har som säsongsmål.

Jag får fundera på hur vi ska spela framöver för att det ska gynna laget som mest

Vi förlorade bollinnehavet med 57-43 och skotten förlorade vi med 13-7, Inte en av våra bättre matcher kan jag påstå tyvärr. Uppdatering på Målvaktsstatistiken kommer upp inom kort!

Mvh

Coach

Av Rille - 16 november 2015 12:14

Såhär ser det ut nu efter 10 spelade matcher.

Av Rille - 16 november 2015 11:56

Igår spelade vi vår 10:e match för säsongen, och jag kan presentera lite glada nyheter!

Vi spelade väldigt moget och fick en bra start på denna match, 2-0 redan efter 17 minuter! Då känns allt lugnt och vi börjar, som vanligt, sluta spela vårat spel och tänker på annat, vilket medför att Österbymo gör 2 snabba mål, 20:e minuten och i 24:e. Som tur är börjar vi kämpa igen och får in 3-2 målet strax innan paus.

I halvlek pratar vi om att spela till domarn blåser och kämpa för varandra resten av matchen.

Det lönar sig, vi gör 2 mål till så att slutresultatet skrevs till 5-2, och vi fick inte ett enda kort under matchen, bra jobbat av killarna!

Matchens stjärna för dagen blev Nils-Erik Jonasson (19), med sina 4 mål.

Urshults IF förlorade sin match, vilket var jätte bra då vi blev serieledare med 2 poäng före, en uppdatering på tabelläget får ni efter nästa omgång då vi är halvvägs i matchspelet.

Mvh

Coach

Av Rille - 13 november 2015 10:25

Såhär ser det ut nu efter 9 spelade matcher.

Av Rille - 11 november 2015 12:38

Jag skriver i samma stund som matchen är tänkte jag, nu när jag har tid, detta kommer publiceras när matchen är slut, men då blir det en uppdatering senare, antagligen imorgon.

Matchen börjar och HELSINGBORGS ÖSTRA IF börjar med boll, men den snor vi ganska snabbt med en underbart bra press. Vinner boll spelar inom laget och vips så kommer viggo jönsson (19) igenom och gör 1-0 efter 4 minuters spel. Efter 23 minuters spel visar vi upp klappklapp spelet, och avslutas med att Viggo Jönsson (19) än en gång trycker in bollen! 2-0 är ett faktum. Jonas Kallay (36) gör ett bra jobb mellan stolparna, dom har fått några chanser men då har han stått i vägen. Det känns lite som att vi lägger av att spela efter 2-0 målet, och det är väldigt synd tycker jag då vi vill åt målskillnaden. Gult kort på Biggo Jönsson (19) precis innan paus, verkligen ett onödigt kort. Han måste hålla sig lugn.

2-0 i paus men vi kan bättre, snackar om detta i omklädningsrummet och bestämmer oss för att gå ut och göra jobbet hela vägen till slutsignalen.

Vi går ut till andra halvlek och spelet ser precis lika illa ut som i slutet av första, det leder så småningom till en reducering till 2-1 efter timmen spelad, och helt plötsligt känns det nervöst inför slutskedet av matchen. 4 minuter efter bombar bokstavligen Ulf Ånger (20) in 3-1 målet, tre minuter senare springer han förbi alla motståndare och fixar in 4-1 målet också. SUCCÉ!!!! 8 minuter senare, då i 75:e minuten, gör samma kille även 5-1. på 11 minuter gör Ulf Ånger 3 mål! Vilken lirare! Tyvärr släpper vi in 5-2 målet i 89:e minuten då vi ska försöka spela snyggt istället för att bara fulspela i slutet av matchen, Visst vi leder med 5-1, men man måste vara ordentlig även då med.

Urshults IF vinner sin match med 6-0, och drar ifrån med målskillnaden, men fortfarande bara 1 poäng framför. Vi gör en knappt godkänd match, men det är vinst som gäller och vann, det gjorde vi idag, så det får vi vara glada över.

Uppdatering:

Vi förlorar bollinnehavet med 56 - 44, men vinner skotten med 7 - 14. Det är bra att vi kommer till snabba avslut men det är inte fel att hålla i bollen.

Mvh

Coach

Av Rille - 11 november 2015 11:15

Nu är det dags om bara någon timme för match 9 i serien och motståndet för dagen är HELSINGBORGS ÖSTRA IF, som för tillfället landar på sista plats med 0 poäng och en målskillnad på -27. Det känns ganska lugnt men vi måste fortfarande göra vårat jobb och inte bli bekväma.

Det kommer bli en rolig match, Jag hoppas på vinst självklart men också om vi kan, så få till en bra målskillnad så att vi kanske sticker iväg gentemot konkurrenterna i toppen! Sedan hoppas jag självklart på att Urshults IF förlorar sin match mot vingåker!

Tagga gärnet nu, så ses vi där!

Mvh

Coach

Av Rille - 9 november 2015 14:30

Såhär ser det ut nu efter 8 spelade matcher.

Av Rille - 9 november 2015 14:21

Igår spelades den 8:e matchen i serien, och vinst var behövligt i denna match för att hänga på i toppen av tabellen, vilket är Urshults IF. Dom leder serien på 22 poäng och vi har 21 poäng.

Matchen svängde hit och dit men det man kom inte till något jätte läge, skott statistiken skrevs till 7-5 fördel Hermes Gobbar, men vi vann matchen med 1-0. Skönt att hålla nollan!

Vi får tyvärr gult kort på Jon Tideksson, vilket gör att han är avstängd till nästa match borta mot HELSINGBORGS ÖSTRA IF, Dock ser dom inte så vassa ut, sist i ligan med 0 poöng, så jag tror inte att den avstägningen spelar större roll, det blir en bra chans för någon annan i laget att visa upp sig!